Familie Album

English

INLEIDING

Het familie album is het webonderdeel waarin allerlei familie wetenswaardigheden zullen worden opgenomen. Het album is tegelijkertijd een verzamelplaats van foto's en documenten. Er is thans wel een en ander opgenomen maar het is nog lang niet genoeg.

We willen vooral oude foto's opnemen en doen een dringend beroep op u om eens te kijken of er nog e.e.a op zolder ligt. De ervaring is dat foto's worden weggegooid zodra niemand meer weet wie de afgebeelde personen zijn. Het is in ieder geval heel belangrijk dat u achterop schrijft wie de afgebeelde personen zijn. Graag willen wij deze foto's van u lenen en als u ze niet (tijdelijk) wilt afstaan dan is er misschien ook nog wel een afspraak te maken om bij u thuis de kopieŽn te maken.

Er zijn thans een aantal onderwerpen opgenomen en we hopen dat er nog vele andere interessante familiezaken bij zullen komen. Leuk zou zijn indien er bijdragen komen van verschillende familieleden. Het moet een verzameling teksten en plaatjes worden die voor alle familieleden leuk is om door te lezen en te bekijken. Plan is om ieder jaar aanvullingen te doen of om de inhoud te actualiseren. 

Het familie album biedt u thans de volgende zaken:

 
 1. De geschiedenis van de vroegst bekende familieleden

 2. De geschiedenis van de Amerikaanse tak van de familie (Engels)

 3. Een paar Stambomen van verschillende takken van de familie 

 4. Foto's van verschillende families, personen en gebeurtenissen

 5. Scans van diverse officiŽle documenten

 6. Familie wetenswaardigheden

 7. Rubingh op het internet

 8. Grappige zaken

 

INDEX

 

DE GESCHIEDENIS VAN DE VROEGST BEKENDE FAMILIELEDEN

Door Willem G. Doornbos is er een studie verricht naar het voorkomen van de naam Addeke in de provincie Groningen. Deze studie is voor de Rubingh's tegelijkertijd de geschiedenis van hun vroegst bekende voorvaderen. Het is voor de familie dermate belangrijke informatie dat besloten is het document integraal op te nemen. Interessant is dat de teksten van de gevonden akten in de studie zijn opgenomen Hierdoor krijgt men een aardig beeld van de leefomstandigheden van de familie einde 17e eeuw begin 18e eeuw. De studie is hier op te halen

 

STAMBOMEN

Er zijn een paar getekende stambomen opgenomen. Indien u het leuk vindt om ook uw stamboom te hebben dan gaarne een verzoek per e-mail. Met de computer wordt dan een print file gemaakt en per e-mail gratis aan u toegestuurd. Bij een goede printshop kunt u er vervolgens een mooie plaat van laten maken.

 1. Voor- en nageslacht van John Rubingh (1895)                        
 2. Voor- en nageslacht van Albert Rubingh   (1914)                   
 3. Voor- en nageslacht van Egbert Frans Rubingh   (1917)          
 4. Voor- en nageslacht van Haijo Rubingh   (1919)                     
 5. Voor- en nageslacht van Klaas Jan Rubingh (1928)                
 6. Voor- en nageslacht van Hendrik Rubingh   (1932)                
 7. Voor- en nageslacht van John Henry Rubingh   (1909)           

 

FAMILIE FOTO'S

Het foto gedeelte van de website bevat thans een aantal familiefoto's en portretten. Ook zijn een paar foto's opgenomen van bijzondere gebeurtenissen. Het kan niet genoeg worden herhaald: Kijk of u nog oude foto's heeft liggen en stel ze tijdelijk beschikbaar. Indien u een leuke recente of oude foto heeft met een R. als middelpunt  kan deze worden opgenomen. Vooral oude foto's van zijn van belang; misschien bent u nog de enige die weet wie de afgebeelde personen zijn. Er wordt veel plezier aan beleefd. Graag uw bijdrage!!
Het fotoalbum vindt u hier.

 

DOCUMENTEN

Een aantal officiŽle akten zijn aan de verzameling toegevoegd. Ook deze documenten willen we de familie niet onthouden omdat ook hierin een stukje familiegeschiedenis is beschreven.. Neem er de tijd voor. Ze zijn lastig te lezen. Evenals voor de foto's geldt ook hier. Indien u nog iets heeft liggen dan willen wij dat graag opnemen. De documenten vindt u hier;

 

 

FAMILIE  WETENSWAARDIGHEDEN
 

Vechtjas

Over Jan Geerts Rubingh (1771)  is de volgende tekst gevonden (verkort weergegeven):

Groningen, den 11 junij 1812

Voorts is heden ter executie gelegd het vonnis, geveld door het prevotaal hof der douanen te Valencienes, tegen Jean Geerts Rubing (e.a.), woonachtig te Winschoten, door het doen van aanbiedingen aan twee beambten van de douanen van de post Spijk in dit departement,  teneinde dezelve over te halen toe te stemmen tot de invoering van sluikwaren in Frankrijk, alsmede van het bieden van tegenstand in het boerenhuis van Berthold Vos; bij welk vonnis zij veroordeeld zijn tot de straf van 5 jaren gevangenis en tot de kaak.

Of hij ook daadwerkelijk op het dorpsplein 'aan de kaak is gesteld' is niet bekend.  Lang heeft hij in ieder geval niet gezeten; hij overleed enige maanden na zijn veroordeling in Delfzijl, een vrouw en 2 zeer jonge kinderen achterlatend. 

 

Verzamelaar

Herman Rubingh (1912-1994) was een fanatiek en toegewijd cactusverzamelaar die tijdens zijn leven zo'n indrukwekkende verzameling cactussen aanlegde dat er publicaties over verschenen en verschijnen. Uiteindelijk heeft de beroemde Hortus Botanicus in Amsterdam de verzameling overgenomen. Een exemplaar uit de cactusverzameling bleek nog niet te zijn beschreven en kreeg de naam Trichocereus Rubinghianus.

 

Wandelaar

Schelto Hendrik Rubingh (1930) heeft 45 maal de Nijmeegse vierdaagse uitgelopen; dit is een prestatie van formaat.  De Internationale Vierdaagse van Nijmegen is ťťn van 's werelds grootste wandelevenementen. Hij wordt elk jaar vanaf de derde dinsdag in juli georganiseerd door de wandelsportorganisatie KNBLO. Dit jaar (2010) wordt de 94ste editie gehouden van 20 juli t/m 23 juli.
Alle informatie over dit evenement, inclusief de eregalerij, kan  hier worden bekeken.

 

Kunstenaars

Iepe Rubingh  is een performance kunstenaar die er een kunst van maakt de geordende wereld te verstoren. Hij heeft dit kunstje ondermeer uitgehaald in Berlijn en later ook in Tokyo.  Ook is hij de bedenker van Chess Boxing. Verder zijn er een aantal woord- en beeldkunstenaars. (zie de websites hieronder).

 

Predikanten

Er zijn nogal wat predikanten in de familie. Zowel 'eigen' als aangetrouwd. Vooral in de USA zijn ze te vinden. Zo is er informatie gevonden van  Eugene Rubingh, Trevor Rubingh, John Henry Rubingh, Larry Rubingh en  Sherrie Rubingh. 

 

Muzikanten

Of muzikaliteit een familie eigenschap is is nog de vraag. In ieder geval wel voor een aantal. Door sommige Rubingh's wordt wel muziek gemaakt. Zowel professioneel als als amateur blazen, slaan of strijken zij een toontje mee: Henk Rubingh in het concertgebouw en als leider van de Bach solisten, Geert Rubingh in een big band. Ook Hein Rubingh en Lies Rubingh zijn muzikaal in de weer.

 

Artsen

In tegenstelling tot de muzikanten komen de artsen Geert B., Geert A., Anais en Roelfiena R.R. Rubingh wel uit  dezelfde familie. Roelfiena Rubingh ontving in 2000 een hoge koninklijke onderscheiding.

 

Dichteres

Janka Rubingh is een dichteres in de Groningse taal. Haar eerste  gedichtenbundel zag in 2004 het levenslicht.

   

RUBINGHs OP HET INTERNET

Er zijn Rubingh's met een hobby of beroep die tegelijkertijd de wereld willen laten weten hoe het er met hun liefhebberij voorstaat of professioneel op een of andere wijze op het web zijn te vinden. Hieronder vindt u een aantal familieleden.  Opvallend is de vertegenwoordiging van de jonge generatie. Nogal wat van hen zijn nog niet in de lijst opgenomen. (stuur even een mailtje als dit voor jouw ook geldt)

 1.  
  Wim Rubingh Kunstenaar www.wimrubingh.nl/  
  Iepe Rubingh Performance artist www.iepe.net/                                                                                                    Video       Video Video
  Janka Rubingh Dichteres www.jankarubingh.nl  
  Maria Rubingh Kunstenaar www.quiltart.com/challenges/SN/SN3.htm  
  Harm Rubingh Kunstenaar www.harmrubingh.nl/  
  Menno Rubingh Philosoof www.rubinghscience.org  
  Henk Rubingh Violist www.concertgebouwkamerorkest.nl/.../orkest_orkestleden_rubingh.shtml - Video
  Otto Rubingh Fotograaf otto-rubingh.zoom.nl/fotos.html    
  Nastassia Rubingh Model http://www.anti-models.nl/index.php?page=portfolio&uniq=7f0c24146afcbcb6  
  Carla Rubingh Apotheker http://www.unmc.edu/pharmacy/rubingh.htm  
  Trevor Rubingh Predikant http://www.newcitykids.com/library/staff/pages/trevor.html Video

 

WAT ZEG JE HIERVAN

 
   Rubingh Road

Maria Rubingh staat op een opmerkelijke plaats. 

Je moet er wel voor naar Michigan.

Voor een routebeschrijving zie Google maps.

 

Concurrent van Heineken 
Indien u een liefhebber bent van bier zult u verbaast staan van de volgende  Spaanse Website . Of er enig verband is met kastelein Pieter Geerts Rubing  (geb. 1778) die ook wel als Rubinck of Ruibinck  werd aangeduid is niet duidelijk.    

 

Een Tyfoon

In 1997 was er een tyfoon met de naam Rubing in de buurt van de Filipijnen. Rubing is waarschijnlijk ook een Chinese naam. (Zie elders op de website).

Koninklijke familieleden?

Het is verbazingwekkend waartoe familieonderzoek kan leiden. Een van de vroegste kwartieren in de kwartierstaat van Jelle (A.J.P.) Rubingh (1993) en zijn zus Charlotte (C.M.A.) Rubingh (1996) komt ene Philips van Wassenaer voor. Het blijkt nu dat deze Philips ook een voorvader is van onze huidige koningin. Het is wel 26 !!  generaties geleden dat de verbinding kan worden gemaakt. Voor de aardigheid is de stamreeks hier opgenomen.

 

==00==

INDEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Family Album

Nederlands


INTRODUCTION

The Family Album is a part of the Web site including various interesting family matters . At the same time it is an archive of  pictures and documents. Compared to last year much material is added but by far it is not enough.

We like very much to include old family pictures and like to urge you to look if you can contribute. It is the experience that pictures are discarded the moment no one knows anymore what the names are of the people shown. In any case please start with putting names on the back of the pictures. We would very much like to include more pictures in the website.

A number of interesting family items are included now and we hope many will follow.  The Internet is a fantastic platform to keep in contact with your family all over the world. We plan to update the pages every year.  It will be a collection of pictures and documents telling about your history and that of your kids. I invite you to contribute.

 

The Family album includes the following items:

 
 1. The histoy of the earliest known members of the Family (Dutch only)
 2. The history of the American branch of the family
 3. A few family trees of different branches of the family 
 4. Pictures of various families, persons and happenings
 5. Scans of various old official documents
 6. Family facts
 7. Rubingh and the Internet
 8. How about that

 

 

INDEX

 

THE HISTORY OF OUR EARLIEST KNOWN ANCESTORS

Willem G. Doornbos wrote a study about the appearance of the name "Addeke" in the province of Groningens. This study turned out to be the history of our earliest ancestors. The document tells the story of all men called Addeke and tells about the family relations between these men. All are related and the proof is in the many official 16th and 17th century documents quoted in the study. The study is a very important family document and is included. The study is unfortunately but understandably in the Dutch language only. 

 
 

FAMILY TREES

A few family trees are included. In case you like to have your Family tree shown here please send a request per e-mail. Some print shops can make you a wonderful hardcopy of it (about 25" x 30"). to hang on the wall or to give away as a present..

 1. Ancestors and descendants of John Rubingh (1895)                      
 2. Ancestors and descendants of Albert Rubingh   (1914)                  
 3. Ancestors and descendants of Egbert Frans Rubingh   (1914)         
 4. Ancestors and descendants of Haijo Rubingh   (1919)                    
 5. Ancestors and descendants of Klaas Jan Rubingh (1928)               
 6. Ancestors and descendants of  Hendrik Rubingh   (1932)              
 7. Ancestors and descendants of John Henry Rubingh   (1909)           

 

FAMILY PICTURES

The Photo part of the website presently contains a number of portraits and family pictures. Also a few pictures are included of special occaisions. It cannot be said enough: Please look if you have old family pictures somewhere. make a scan and send these to us with the names of the Rubinghs shown. Perhaps you are the only person knowing these names. We are also interested in more recent family pictures preferably with 2 or 3 generations. A nice picture is more important than a recent one. Please contribute!! The pictures are here.

 

 

DOCUMENTS

A number of official documents are added. These documents concern marriage, purchase and other happenings requiring Authorities for approval or legal reasons. We include these documents to show how matters are dealt with in the past. They contain the names and handwriting of many of our ancestors and are as such part of our common family history. They are all in Dutch, but also for those speaking the language difficult to read. The documents can be found here.

 

 

FAMILY FACTS

 Fire-eater

About Jan Geerts Rubingh (1771)  the following text was found (sorry only Dutch):

Groningen, den 11 junij 1812

Voorts is heden ter executie gelegd het vonnis, geveld door het prevotaal hof der douanen te Valencienes, tegen Jean Geerts Rubing (e.a.), woonachtig te Winschoten, door het doen van aanbiedingen aan twee beambten van de douanen van de post Spijk in dit departement,  teneinde dezelve over te halen toe te stemmen tot de invoering van sluikwaren in Frankrijk, alsmede van het bieden van tegenstand in het boerenhuis van Berthold Vos; bij welk vonnis zij veroordeeld zijn tot de straf van 5 jaren gevangenis en tot de kaak.

It concerns a conviction for smuggling and resisting arrest. The verdict was 5 years imprisonment and the pillory. If he was put into the pillory indeed is not known. He died the same year in Delfzijl  leaving behind a wife and 2 very young children.

 

Collector

Herman Rubingh (1912-1994) was a dedicated collector of succulents. During his life he travelled the world and collected such an impressive  number and variety of Cactusses that publications  appeared about it. Finally the famous  Hortus Botanicus in Amsterdam took over the collection. It turned out that after they made up the inventory of the collection,  one of the species in the collection was not known. It was named after its discoverer: Trichocereus Rubinghianus .

 

Walker

Schelto Hendrik Rubingh  (1930) did 45 times the Four Days Marches of Nijmegen; this is considered a formidabel achievement.The International Four Days Marches of Nijmegen is one of the world's largest walking events. It is organized every year from the third Tuesday in July by the walking organisation KNBLO. This year )2010''The 94th edition will be held from July 20 until July 23.
All the information on this event, including the list of honours, can be found on  this site .

 

Performance and other artists

Iepe Rubingh  is a performance artist, making it an art to disturb the organized world. He did so in Berlin en  in Tokyo.  later on too. He is the inventor of Chess-boxing. For details on other artists please see the Internet link list below.

 

Ministers

There are quite a few ministers in the family, both 'own family' or as spouse . Especially in the USA a number of ministers live.  Information has been found from John Henry Rubingh Eugene Rubingh, Trevor Rubingh, Larry Rubingh en  Sherrie Rubingh. 

 

Music-makers

Wether the ability of making music is is determined genetically reamins to be seen. Fact is that some Rubingh's are making music both professionally as well as amateur.: Henk Rubingh in the Concertgebouw Orchestra , Geert Rubingh in a big band.Hein Rubingh and Lies Rubingh are making music too.

 

Physicians

Contrary to the Music-maker above the Physicians  Geert B., Geert A., Anais en Roelfiena R.R. Rubingh are from one and the same family. An  important Royal decoration was received by Roelfiena Rubingh for outstanding services.

 

RUBINGH ON THE INTERNET

Some Rubinghs with a hobby or profession like to inform the world about their activities. The Internet is the perfect place to do so. I

 1.  
  Wim Rubingh Pictures www.wimrubingh.nl/  
  Iepe Rubingh Performance www.iepe.net/                                                                       Video       Video Video
  Janka Rubingh Poet www.jankarubingh.nl  
  Maria Rubingh Needle art www.quiltart.com/challenges/SN/SN3.htm  
  Harm Rubingh Pictures www.harmrubingh.nl/  
  Menno Rubingh Philosopher www.rubinghscience.org  
  Henk Rubingh Violist www.concertgebouwkamerorkest.nl/.../orkest_orkestleden_rubingh.shtml - Video
  Otto Rubingh Photographer otto-rubingh.zoom.nl/fotos.html    
  Nastassia Rubingh Fashion model http://www.anti-models.nl/index.php?page=portfolio&uniq=7f0c24146afcbcb6  
  Carla Rubingh Pharmacist http://www.unmc.edu/pharmacy/rubingh.htm  
  Trevor Rubingh Minister http://www.newcitykids.com/library/staff/pages/trevor.html Video

HOW ABOUT THAT

 
   Rubingh Road

Maria Rubingh is standing on a remarkable spot

You have to go to Michigan to do the same.

 

Heineken's compatitor 

When you are fond of beer look at the following interesting  Spanish Web site. A connection with innkeeper Pieter Geerts Rubing (born 1778) also known as Rubinck and Ruibinck is not clear.

A Typhoon


In 1997 a typhoon occurred near the Philippines named Rubing. Rubing probably is a  Chinese name too. (Please see elswhere on the website).

Royal Relatives

It is sometimes astonishing to see where family reseach can lead to. One of the earliest ancestors of   Jelle (A.J.P.) Rubingh (1993) and his sister Charlotte (C.M.A.) Rubingh (1996)   is a man called  Philips van Wassenaer. It turned out that this Philips is an ancestor of our Queen too. However is is 26!!! generations ago that the link can be made. For fun their  pedigree is included.

 

 

==00==

INDEX