Schrijf naar de Redactie BVN-TV Colofon  
 
De redactie
Radio Nederland WereldKIDS wordt gemaakt door:
Michiel Haijtink, redactie
Michiel
Michiel
Hallo ik ben Michiel.
Ik doe de redactie van WereldKIDS.
Ik heb bijna heel mijn leven in het buitenland gewoond.
Ik ben geboren in Zwitserland. Daarna heb ik in Italië, België, Amerika en in Canada gewoond.
In België heb ik op de Europese school gezeten. Dat is een internationale school met allemaal verschillende taalafdelingen. Er was een Engelse afdeling, een Italiaanse, een Duitse, een Portugese etc. Ik zat op de Nederlandse afdeling.
En nu ben ik dus in Nederland. Wel even wennen!
Lies Rubingh , redactie
Lies
Lies

Hallo, ik ben Lies. Sinds 1 april 2001 houd ik mij, net als Michiel, ook bezig met WereldKIDS. Ik heb niet mijn hele leven in het buitenland gewoond, maar wel een tijdje in Engeland en Frankrijk. Ik weet dus een klein beetje hoe het is.
Mijn grote hobby is muziek. Sinds mijn 8e speel ik saxofoon en ik vind muziek maken hartstikke leuk. Ik speel in typisch Nederlandse orkesten, namelijk een harmonie en een fanfare. Met de fanfare doen we zelfs mee aan de Wereldkampioenschappen dus dat is heel spannend!

Margreet Strijbosch, redacteur boeken
Margreet
Margreet
Hoi, ik ben Margreet en doe de boekenrubriek voor WereldKIDS. Dat vind ik erg leuk, want ik hou veel van lezen. Al sinds ik lezen leerde, op mijn zesde. Ik vind het extra leuk omdat er steeds meer mooie kinderboeken komen. Voor alle leeftijden. Ik vond zelf vroeger de overstap van kinder- naar grote-mensenboeken een beetje moeilijk, maar ik heb het idee dat er nu veel meer boeken voor oudere kinderen zijn. Mijn lievelingsboek vroeger was 'Knikkertje Lik' van Daan Zonderland. Maar ik hield ook erg van Wipneus en Pim en van Arendsoog.

Ik lees en schrijf niet alleen voor WereldKIDS, maar ik werk ook voor de radio. Mijn onderwerpen hebben meestal te maken met Oost-Europa en Rusland. Dat vind ik ook heel leuk. Ik heb Russisch gestudeerd, en een paar jaar in Rusland gewoond en ongeveer eens per jaar ga ik voor de radio naar Rusland of een ander land daar in de buurt. En ook daar ga ik altijd even een boekenwinkel in om te kijken naar nieuwe kinderboeken...

Karien Guinée, redacteur klassieke muziek
Karien
Karien
Ik ben Karien en werk sinds 1988 voor de muziekafdeling van de Wereldomroep. Ik ben gek op muziek en kan me moeilijk een leven zonder muziek voorstellen. Vanaf dat ik heel klein was heb ik altijd muziek gemaakt. Eerst met de rammelaar en mijn paplepel. Later iets serieuzer op de blokfluit en de piano en sinds mijn 11e kras ik wat op een cello. Eigenlijk vind ik niets leuker dan zelf muziek maken. Omdat je heel erg goed moet zijn om ook nog hagelslag op je brood te kunnen verdienen als muzikant, heb ik gekozen voor een andere baan, maar dan moest het wel met muziek te maken hebben.

Nu laat ik luisteraars buiten Nederland horen hoe (klassieke) muziek uit Nederland klinkt. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak. Maar als je iets nog nooit gehoord hebt, kun je ook niet weten of je het wel of niet mooi vindt. Om anderen kennis te laten maken met al die onbekende klanken vind ik ontzettend leuk om te doen.

Ferrie J. Bank, webdesigner
Ferrie
Ferrie
Hoi Wereldkids,
Ik ben de ontwerper van de Kids sites, en maak dus de plaatjes en de spelletjes die je hier kunt vinden. Ik houd mijn hele leven lang al van computers en van games. Als ik klaar ben met mijn werk hier, ga ik 's avonds gewoon door met computeren omdat ik het zo leuk vind.

Groeten,
Ferrie

Marcel Boontje, freelancer Kidsklets en popmuziek
Marcel
Marcel
Hallo daar,
Ik ben Marcel, hoofd van de Kletsafdeling van de WereldKIDSsite, en altijd hard bezig om de leukste bands en de meest hippe popmuziek van Nederland voor jullie op een rijtje te zetten. Ik ben inmiddels een vrij groot kind voor een kidssite, want ik ben al over de 1 meter 80 lang en 31 jaar oud.
Ik zou, zal ik maar zeggen, je opa kunnen zijn. Hoewel! Ken jij één opa die weet wat er in de Hitparade staat? Ik niet.
Ciao, Marcel

En....

kids van over de hele wereld!
©2001
De redactie
De Wereld
omroep
Site map
Leuk om te weten!
Help!

Voor leerkrachten: WereldKIDS op school